Spansk nationalpolis har under de senaste dagarna lokaliserat och gripit inte mindre än tre internationellt efterlysta varav en från Sverige. Den svenske mannen är misstänkt för förberedelse och stämpling till mord i Sverige. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på mannen av svenska myndigheter. Mannen är misstänkt för förberedelse och stämpling till mord 2018.

Spansk nationalpolis lyckades att lokalisera den efterlyste svenske medborgaren till Málaga stad. Han greps nära sin bostad den 16 juni skriver inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Polisen har gripit ytterligare två personer som var internationellt efterlysta. Båda greps i Marbella.

En av de efterlysta söktes av myndigheterna i Kenya i samband med bedrägerier på mer än en miljon dollar i guldköp. Mannen som var bosatt i ett av Marbellas finaste områden är känd för inblandning i organiserad verksamhet i Kenya med kopplingar till Dubai och Spanien.

Annons

I Marbella greps även en litauisk medborgare som mellan åren 2007 till 2019 ägnade sig åt kriminell verksamhet. Det var bland annat narkotikahandel, smuggling av vapen, penningtvätt och mord.

Narkotikasmugglingen gällde varor från Sydamerika och Afrika som transporterades till Spanien och Europa.