Det finns inget samband mellan händelsen i Vélez-Málaga där en man försökte föra bort en 12-årig flicka och händelsen i Rincón de la Victoria där en anmälan har inkommit om övergrepp på en sexårig flicka vid en skola. Det skriver dagstidningen Diario SUR. Det har tidigare spekulerats i att det kan vara samma gärningsman.

Trots att det rör sig om samma kuststräcka, tidsperiod och att offren är unga flickor pekar utredningarna mot att det rör sig om två olika gärningsmän.

När det gäller händelsen i Vélez Málaga ska gärningsmannen enligt spansk nationalpolis, Policía Nacional, vara den tidigare dömde brittiske sexualförbrytaren Robert Edward Bill, 58 år, som nu är efterlyst.

Tack vare övervakningskameror i området har polisen en god bild över händelseförloppet när mannen försökte dra in den 12-åriga flickan i en silvergrå Peugeot 106 med registreringsnumret 2109-BCM.

Annons

I Rincón de la Victoria (bilden) har gendarmer ur Guardia Civil startat en utredning kring ett misstänkt försök till sexuellt utnyttjande av en sexårig flicka. Den händelsen skulle ha inträffat i torsdags vid den offentliga skolan Tierno Galván.

Den sexåriga flickan skulle gå på toaletten men överraskades då av en man. Enligt Diario SUR skulle det röra sig om en medelålders mörk man med skägg som talar spanska.