”Jag saknade en mobiltelefon och kvinnan hade en, därför tog jag den” uppgav den unge mannen efter att ha stulit den från en kvinna som hade somnat på tåget. Den unge mannen som har blivit dömd för flera stölder hade fem olika identiteter i register i Frankrike, Tyskland och Spanien. I Spanien var han dessutom efterlyst.

Efter att ha utfört flera stölder på tåg döms mannen till fängelse och utvisning. Vid ett tillfälle försökte han slita telefonen ur handen på en kvinna men den åkte i golvet och gick sönder. Då stal den unge mannen hennes dator ur hennes väska och sprang ut från tåget skriver Skövde Nyheter.

På perrongen tvingade han med våld till sig en annan persons väskor som innehöll datorer. Sedan hoppade han på ett annat tåg och där stal ännu en telefon.

Enligt tidningen har mannen förnekat brotten han dömts för och bland annat sagt att offren hittat på allting för att få ut försäkringspengar. Nu döms han till fängelse i åtta månader för rån, försök till grov stöld, ringa narkotikabrott och tre fall av grov stöld.

Annons

Han har också hävdat att han var under 18 år och därmed inte kan utvisas. Migrationsverkets utredning visar att han är minst 18 år gammal och han utvisas från Sverige i fem års tid.