En internationellt efterlyst 33-årig man från Västerås och kriminell gängledare uppges gömma sig på Solkusten. Det finns spår som visar att mannen kan gömma sig i Marbella. Det uppger Aftonbladet.

Det var när den 33-årige mannen skulle låsas in på ett högsäkerhetsfängelse som han plötsligt försvann. Nu är han internationellt efterlyst och jagas. Enligt uppgifter i media ska mannen gömma sig i Spanien med en ledare från Södertäljenätverket.

Mannen är välkänd av polisen och är dömd för flera brott. Senast dömdes han för brott mot vapenlagen, skattebrott, ringa narkotikabrott bland annat. Mannen är ledare för ett kriminellt nätverk.

FAST-gruppen (Fugitive active search team) som är specialiserad på att spåra personer som är internationellt efterlysta av svenska eller utländska myndigheter för lagföring eller för att avtjäna fängelsestraff arbetar på fallet tillsammans med sina spanska kolleger.

Annons

Gängkriminella med säte i Sverige som har etablerat sig i Spanien och på den spanska Solkusten är numera en verklighet. Det rör sig om ligor med säte i södra och norra Stockholm, Malmö och Göteborg. De har agerat torpeder och utfört beställningsmord på Solkusten.

Nyligen har den spanska tv-kanalen La Sexta haft flera reportage om gängkriminella från Sverige och främst Malmö som är verksamma i södra Spanien. De pratar arabiska och har utmärkta kontakter med haschproducenter i Marocko enligt La Sexta.
Du kan se samtliga inslag i La Sexta via denna länk

Spanien just nu – Costa Nostra