En efterlyst litauisk medborgare som tillhör en kriminell liga och som ligger bakom en omfattande handel av hasch till Norge har gripits i Mijas. Efter att en litauisk allmän åklagare utfärdat en europeisk arresteringsorder kunde spansk nationalpolis i samarbete med Europol lokalisera mannen till ett bostadsområde i Mijas på den spanska Solkusten där han också greps.

Vid husrannsakan beslagtog polisen två exklusiva fordon, tre lyxklockor, flera mobila enheter, datorer och dokumentation som är en del av utredningen. Myndigheterna har även lagt embargo på nio bankkonton.

Mannen greps i en enfamiljsvilla som värderas till en miljon euro. Polisens film från gripandet visar att en större polisstyrka var på plats.

Utredningen sker inom ramen för EU-verktyget Empact (Plataforma Multidisciplinar Europea contra las Amenazas Delictivas) där EU-länder och andra partner samarbetar i operativa åtgärder mot den organiserade brottsligheten och handeln med hasch, heroin och kokain bland annat, skriver Inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.