Lokalpolisen i Marbella har gripit den efterlyste 37-årig finländaren Ville Tapani Lehmusmetsä i fritidshamnen Puerto Banús. En europeisk arresteringsorder var utfärdad på mannen av finska myndigheter efter att han blivit dömd till 7,5 års fängelse för narkotikasmuggling.

Mannen beskrivs som mycket farlig då han utöver sporten ”valetudo”. Vale tudo är portugisiska och betyder ”allt går” och används för att beskriva en kampsport där allt är tillåtit och med minimala regler.

Den 37-årige finländaren dömdes i juni ifjol till ett fängelsestraff på totalt 2.707 dagar för bland annat grovt narkotikabrott. Mannen rymde från Finland och har därefter hållit sig undan tills han greps i Marbella.

Finsk polis hade fått in tips från allmänheten att 37-åringen befann sig på Solkusten.
”Polisen vill tacka allmänheten för tipsen och den spanska polisen för samarbete” skriver finsk polis på Twitter.

Annons

Det var två lokalpoliser som upptäckte mannen som kom på cykel tillsammans med en annan man på avenida Julio Iglesias i Puerto Banús. Den ene polismannen försökte komma ifatt finländaren till fots medan den andre larmade kollegor.

Polisen kunde till slut gripa mannen vid bostadsområdet Villa Marina. Finländaren är också misstänkt för olydnad mot ordningsmakten.

När mannen skulle identifiera sig använde han en falsk ID-handling utsatt på en polsk medborgare.

Den 37-årige finländaren ingick i kriminell liga i Kouvola som förde in 27 kilo amfetamin och 35 kilo hasch från Nederländerna till Finland till ett värde av 1,5 miljoner euro skriver Diario SUR.

Bildtext: Ville Tapani Lehmusmetsä kommer att överlämnas till Finland av den spanska polisen. (Bild: KRP)