Den svenska racerförararen Marcus Ericsson ska köra Formel 1 för det malaysiska teamet Caterham som tidigare hetat Team Lotus, enligt ett pressmeddelande från Caterham.

Senast en svensk tävlade i Formel 1 var 1991 när Stefan ”Lill-Lövis” Johansson körde sitt sista lopp. Sedan dess har Björn Wirdheim varit den svensk som kommit närmast F1 då han under 2004 var reservförare för Jaguar men aldrig fick chansen att tävla.

Markus Eriksson har under de senaste åren tävlat i GP2 som har blivit en plantskola för Formel 1. Enligt Wikipedia har 24 förare från den tävlingsklassen gått över till Formel 1 sedan 2006. Bland dem finns bland annat Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen och Nico Rosberg som alla vunnit lopp i F1.

Under tävlingssäsongen 2013 blev Marcus Ericsson 6:a i GP2 där hans enda vinst var loppet på Nürburgring i Tyskland i början av juli.

Annons

Och nu kommer Markus Eriksson till Sydspanska Jerez de la Frontera den 28 till 31 januari. Då körs den första testen på den gamla F-1-banan inte långt från golfbanan Montecastillo.

Foto: I år ska Marcus Ericsson ratta F1-racern Caterham med motor från Renault. Foto: Caterham F1 Team