Tony Alexander King som dömdes för mord på de båda spanska kvinnorna Sonia Carabantes och Rocío Wanninkhof samt våldtäktsförsök i Benalmádena söker om att få bli överflyttad till en anstalt i Storbritannien. Det skriver La Opinión de Málaga.

Det är ett av de mest omskrivna fallen i provinsen Málaga i modern tid. Den brittiske medborgaren dömdes till 36 års fängelse för sexuella övergrepp och för mord på den 17-åriga Sonia Carabantes den 14 augusti 2002 i Coín. Han dömdes även för mordet på 19-åriga Rocío Wanninkhof 1999. 2001 misshandlade och försökte han våldta en kvinna i Benalmádena.

Tony Alexander King greps sommaren 2003 i Alhaurín el Grande av Policía Nacional. En cigarettfimp som polisen fann på platsen där Wanninkhof hittades hade samma material och ursprung som den som hittades vid Sonia Carabantes. Tony King kunde därmed kopplas till två mord.

Han har hittills avtjänat sex år och nio månader av sitt fängelsestraff. Tony King sitter just för tillfället i anstalten Herrera de la Mancha (Ciudad Real) efter att tidigare ha suttit i Alhaurín el Grande och Albolote (Granada).

Annons

Nu vill han avtjäna sina återstående 23 år i ett fängelse i Storbritannien.