Det var troligtvis kvinnan som dödade samtliga familjemedlemmar för att sedan ta sitt eget liv. Kvinnan led av förlossningsdepression enligt experter. Det beskrivs som det mest fruktansvärda brottet i Gibraltar i modern tid där totalt två vuxna samt en flicka, 4 år, samt en sex veckor gammal flicka hittades döda.

Enligt flera medier ska den 41-åriga kvinnan Anarda de la Caridad Pérez Friman från Kuba ha mördad sin 31-årige pojkvän John Shannon samt de två barnen. Enligt uppgifter i dagstidningen Diario de Cádiz som hänvisar till The Sunday Express visar förundersökningen att mannen ska ha skyddat de två barnen när kvinnan överföll dem. Det säger Nathaniel Carey, expert vid rättsmedicinska, till tidningen.

Det var i måndags för precis en vecka sedan som samtliga familjemedlemmar hittades döda i en bostad vid Boschetti’s steps i centrala Gibraltar. Samtliga fyra familjemedlemmar var skrivna i Estepona och skulle resa på tisdagen med flyg till Storbritannien för att visa upp den sex veckor gamla dottern Eva för pappans släktingar.

Tack vare information som den fyraåriga flickans biologiska far har lämnat, en dansk man bosatt i Fuengirola, har polisens förundersökning gått framåt. Efter att den 41-åriga kvinnan hade fött flickan drabbades hon av förlossningsdepression eller Postpartumdepression.