En domstol i Málaga (Audiencia de Málaga) har dömt en 30-årig marockansk man till 35 års fängelse för att ha mördat en 18-årig svensk kvinna i Fuengirola den 18 juni 2011 på vandrarhemmet El Cid. Mannen döms även för sexövergrepp och mordförsök på kvinnans svenska rumskamrat samt att betala 300.000 euro till den döda kvinnans mor och till vandrarhemmet.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat inträffade händelsen den 18 juni 2011. Den 30-årige mannen som kommer från Marocko tog sig in i kvinnornas olåsta rum mitt i natten när de låg och sov.

Enligt domen som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till ska mannen ha gett sig på den ena kvinnan som låg på golvet och sov. Han rev sönder hennes kläder och misshandlade henne sexuellt.

Ytterligare en svensk kvinna som låg i en säng i samma rum vaknade och ett slagsmål utbröt. Hon mottog flera knivhugg men lyckades slita sig loss och sprang blodig ut ur rummet och skrek efter hjälp.

Annons

Kvinnan som sov på golvet blev knivskuren i halsen och avled på platsen.
”Mannens uppträdande och förhållandena visar att han mål var att avsluta hennes liv” skriver rätten som avfärdar att mannen skulle vara psykiskt sjuk.

Den 30-årige mannen döms även till sexuella övergrepp då rättsläkarens rapport visar att skadorna på kvinnans lår var ett resultat av att mannen försökt separera benen. Han döms även till mordförsök på den kvinna som överlevde överfallet. Hon hade knivsår i halsen, huvudet och bröstet, skador som ”visar att mannen hade avsikt att döda” skriver rätten.

Däremot frias mannen från åtalet som gäller inbrott.