”Marbella är tillbaka i rampljuset”, heter en del av programmet vid utställningen Köpa Hus Utomlands som hålls i Globen Annexet i Stockholm den 13 och 14 februari.

Den svenske skådespelaren Dolph Lundgren som just för tillfället är en av tre programledare för den svenska melodifestivalen kommer att närvara tillsammans med Marbellas borgmästare Ángeles Muñoz.

Dolph Lundgren utsågs i höstas till turistambassadör för Marbella och kommer tillsammans med Ángeles Muñoz att delta i en paneldebatt lördagen den 13 februari kl 12.00 med titeln ”Marbella är tillbaka i rampljuset” vid Speakers Corner på fastighetsmässan Köpa hus utomlands på Globen Annexet.

”Efter 24 år utan en officiell stadsplan fick Marbella den 29 januari denna godkänd av regionregeringen i Sevilla. Den nya stadsplanen är den första i Marbella sedan 1986 och kommer att lösa den sedan flera år låsta situationen i kommunen. Den godkända statsplanen har legaliserat 16.000 bostäder som bröt mot den nuvarande planen. Tusentals fastighetsägare, många svenskar, har under åratal haft hot om rivning av deras hem vilket har skapat stora problem för många enskilda individer och Marbella kommun. Detta är nu undanröjt och alla kan i fortsättningen känna sig trygga vid köp av fastigheter eller mark. Den nya stadsplanen tillåter också byggandet av 26.477 nya bostäder under en åttaårsperiod”, skriver Fair Media i ett pressmeddelande.

Annons

”Marbella har under de senaste 10 åren befunnit sig i en turbulent situation. Lokala politiker och kommuntjänstemän har häktats och dömts för oegentligheter. Mutor och pengar som stoppats i egen ficka var bara några av anklagelserna, som bevisade sig vara sanna. Men en ny kommunledning, med den folkvalda och mycket populära borgmästaren Ángeles Muñoz i spetsen har hon och hennes kollegor med hårt arbete lyckats vända situationen”.