På söndagen häktades Francisco Miguel Martínez, 41, för att ha dödat sin flickmän med 70 knivhugg i fredags i Torrox öster om Málaga. Offret är 37-åriga Ana María Márquez, känd arkeolog och historiker som just för tillfället var direktör vid museet i Nerja.

Francisco Miguel Martínez häktas för mord och misshandel men enligt domstolskällor kan häktningspunkterna komma att öka skriver dagstidningen Diario SUR. Enligt tidningen hävdar den 41-årige självförsvar.

Det finns inga uppgifter som tyder på att kvinnan ska ha känt sig hotad även om grannar i fastigheten Señorío del Mar i bostadsområdet El Peñoncillo i Torrox-Costa har uppgett att de har hört paret gräla åtskilliga gånger.

Den 41-årige Martínez har en anmälan på sig från 2006 då hans tidigare flickvän ska ha lämnat in en anmälan vid en domstol i Córdoba varifrån han kommer. 41-åringen är känd i Córdoba som företagare inom hotellnäringen.

Annons

Det var i fredags som Ana María Márquez hittades död i badrummet efter att en granne hade anat att något inte stod rätt till och larmat Guardia Civil. När kvinnan hittades hade hon många knivhugg i bröstet, buken och händerna samt ett djupt sår efter ett slag i huvudet.

Kroppen fördes till rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga för obduktion där man kunde konstatera att kroppen hade 70 knivhugg.