I går den 23 september 2019 var var det höstdagjämning och väderprognosen visar på ett stabilt och vackert väder för nästan hela Spanien. Åtminstone för de närmaste två veckorna, för längre än så sträcker sig inga något så när tillförlitliga prognoser.

Som sagt så var det höstdagjämning i går, noga räknat så inföll höstdagjämningen den 23/9 klockan 09:50 i år. Detta innebär att även om det inte ser speciellt höstlikt ut här i Spanien så har trots allt hösten kommit, och den varar fram till vintersolståndet som i år inträffar den 22 december klockan 05:19. Som det ser ut nu så blir det bara norra Spanien som kommer att få regnskurar och då framförallt Galicien och Asturien. Men även de övriga norra regionerna, inklusive Katalonien kommer att få några dagar med regn, även på Balearerna blir det lite regnstänk. Men för hela Andalusien med Costa del Sol, Costa de La Luz, Costa Tropical och Costa de Almería förväntas fint väder. Detsamma gäller ostkusten söder om Katalonien med Costa Calida, Costa Blanca, Costa de Valencia, Costa del Azahar. Även för Kanarieöarna förutspås det soligt och torrt väder under de närmaste 14 dagarna.

Bildtexter: En färsk höstbild från idag förmiddag, till vänster en palm, i förgrunden Oleander, i bakgrunden ett Pekanträd och i nedre högra hörnet ett olivträd som snart är klart att skörda. Foto J. Erixon.
Väderkartan kommer från El Tiempo och visar prognosen för den 25/9 klockan 14:00.
Artikel: Jonny Erixon.