Prinsessan Corinna bryter nu tystnaden och i en åtta sidor intervju för magasinet Hola! berättar aristokraten om sin vänskap med kungen och påstådda kopplingar till Nóos-skandalen.

Prinsessan riktiga namn är Corinna zu Sayn-Wittgenstein och var till ifjol ett relativt okänt namn för de flesta. Spekulationerna i ytliga medier har handlat om att hon ska ha en relation till spanske kungen Juan Carlos. Det avfärdar hon bestämt.
”Det gör ont att bli kallad kungens älskarinna. Vi är nära vänner, men inget mer”, säger Corinna i intervjun för Hola.

Hon ser sig själv som en ”världsmedborgare”.
”Min stil är mer som Lauren Hutton, en kvinna som älskar landsbygden och livet i naturen. Men jag är en blond tyska och folk menar att jag försöker manipulera en situation”.

Corinna har känt kungen sedan 2004 och menar att den spanska monarken är den bästa ambassadören i världen för Spanien. ”Jag har stor respekt för kungen och prinsen. Spekulationerna efter resan till Botswana har skadat mig, det var onödigt”.

Annons

Hon har även kopplats ihop med bedrägeriskandalen Nóos. Det var Diego Torres, en tidigare partner till kungens svärson Urdangarin, som berättade att prinsessans namn förekom i fallet Nóos. Hon avfärdar bestämt att hon har några kopplingar till Nóos.
”Alla rykten har påverkat mig och har därför beslutat att ge en intervju för att berätta min sanning. Jag måste få försvara mig eftersom min tidigare tystnad kan misstolkas”.