En naturbrand har brutit ut i Paraje El Higueróna-området, området är också känt som Cañada de Los Jaenes. Delar av Mijas Pueblo har evakuerats.

Branden rapporterade in strax efter lunchtid och specialistbrandkåren Infoca är redan på plats med flygplan för ledning av insatsen samt i nuläget tre helikoptrar samt brandbilar och fyra grupper specialutbildade skogsbrandmän på marken.

Detta är den andra naturbranden i Málaga-provinsen på bara 24 timmar. I morse förklarade Infoca-brigaden att branden som rapporterades igår, torsdag, i Casabermeja var under kontroll. Helikoptrar och markteam i området fortsätter sitt arbete med eftersläckningen.

Myndigheterna har evakuerat i Alhaurín de la Torre kommun i bostadsområdena Jarapalos, Lauro Golf och Villa Llanos de la Plata samt i Osunillas

Annons

Evakuerade: 1.000 i Alhaurín El Grande och 300 i Alhaurín de la Torre. Siffran har senare ökat till totalt 2.300. 800 hektar har drabbats fram till kl 19.

Flera vägar är avstängda som M-404 som går i jämnhöjd med Alharín el Grande och fem kilometer av väg A-368 mellan Mijas Pueblo och Benalmádena.

Larmtjänsten rekommenderar allmänheten att hålla dörrar och fönster stängda p g a rökutvecklingen.

Ett hundratal brandmän understödda av fyra brandbilar plus 15 brandflyg bekämpade elden under fredagseftermiddagen. Brandflyg hämtade havsvatten mellan Fuengirola och Benalmádena:

Vatten från golfbanan Lauro användes vid släckningsarbetet:

Dramatiska scener utspelade sig vid Alhaurín de la Torre:

Bild från Twitter: