”Los peñistas”, det vill säga föreningar och klubbar som hyr paviljongerna i samband med ferian i Málaga har uppvaktat kommunen för att få ett stopp på fenomenet ”botellón”.

De menar att den traditionella traditionen med ferian har försvunnit och i stället har festligheterna de senaste åren kretsat kring stora skaror ungdomar som samlas på öppna platser med spritflaskor och pappmuggar.

”Bilden av Feria de Málaga och feriaområdet Real de Cortijo de Torres har tagit skada och fått dåligt rykte”, menar Jesús González.

Jesús González är president i Federación Malagueña de Peñas, Centros Culturales y Casas Regionales ’La Alcazaba’. Enligt nyhetsbyrån Europa Press är han kritisk mot utvecklingen av ferian.

Annons

”Det har blivit stora spritfester som ungdomar anordnar och som går under benämningen ”botellódromo” på Cortijo de Torres”.

Samtidigt skriver dagstidningen La Opinión de Málaga idag att det blir allt vanligare att besökare får betala inträde för att se och höra uppträdanden i samband med feria-festligheter på kusten. Biljetterna kostar mellan 5 till 20 euro beroende på artist och feria.

Málagas feria pågår mellan den 11 och 19 augusti.