Den 30-årige man som misstänks ha knivmördat en 18-årig svensk kvinna och knivskadat en svensk kvinna i samma ålder häktades idag vid domstolen i Fuengirola.

Den 30-årige mannen kom till domstolen i en privatbil efter klockan tio på förmiddagen. Häktningsförhandlingarna fördes på fjärde våningen i domstolsbyggnaden och ett stort medieuppbåd har under dagen varit på plats.

Flera vittnen närvarade vid domstolen i dag. Tillsammans med den svenske honorärkonsuln i Málaga, Pedro Megías González, närvarade kvinnan som överlevde knivöverfallet.
-Jag har varit med den unga kvinnan som har lämnat sina vittnesmål, säger Pedro Megías González till Svenska Magasinet.

Det finns omfattande bevismaterial mot den 30-årige marockanske mannen. Det handlar både om vittnesmål samt filmer från övervakningskameror. Den polisman som bodde på hotellet vid ögonblicket och som grep 30-åringen i hotellkorridoren är ett av nyckelvittnena.

Vad den 30-årige mannen har sagt vid dagens förhör vill polisen inte kommenterra.
-Det har förts häktningsförhandlingar under dagen. Vittnesmål och bevis har lagts fram. Något annat kan jag inte kommentera, säger Pedro Parrilla vid Málagapolisens informationsavdelning till Svenska Magasinet. Arbetslös byggnadsarbetare utan bostad