En 74-årig dansk man i Fuengirola har dömts till 15-års fängelse för mord på sin exhustru, en 70-årig kvinna från Danmark. Kvinnan hittades död nedanför trapporna i sin bostad. Ekonomiska motiv anges som orsak till mordet.

Svenska Magasinet berättade om händelsen den 14 februari 2016. Den danska kvinnan hittades död i ett hyrt radhus på calle Mijas 30 i bostadsområdet Pueblo López i centrala Fuengirola. Kroppen ska enligt uppgifter visat tydliga tecken på att ha blivit utsatt för våld.

Domstolen skriver att mannen ska har utdelat ett kraftigt slag mot kvinnans bakhuvud med ett trubbigt föremål och därefter placerat kroppen nedanför trappan i radhuset. Avsikten var att det skulle se ut som en fallolycka skriver nyhetsbyrån Europa Press som citerar domen.

Den danske mannen hade en låg pension på endast 750 euro medan kvinnan hade dubbel pension och dessutom fått pengar från en aktieförsäljning.

Annons

Enligt åklagaren hade mannen och kvinnan en vänskaplig relation trots att de hade separerat 20 år tidigare. Mannen hade nycklar till kvinnans bostad dit han kom vid 19-tiden den 11 februari 2016.

Mannen ska ha använt ett föremål som inte har hittats. Kvinnan ådrog sig en huvudskada som utvecklade sig till en blödning och hjärtstillestånd. Därefter lämnade han kvinnans bostad och lät henne dö.

Obduktionsrapporten visar att kvinnan hade varit död knappt ett dygn innan hon hittades.

Den 74-årige mannen har hela tiden nekat till att ha dödat kvinnan. Han döms även att betala ett skadestånd på 100.000 euro till kvinnans arvtagare.

Kvinna hittats död i Pueblo Lopez