En dödsolycka klockan 20.50 på måndagskvällen nära hotell Pyr på Paseo Marítimo Rey de España i Fuengirola fick stor uppmärksamhet. En 41-årig cyklist från Córdoba som var på semester i Fuengirola omkom vid den spektakulära olyckan där inte mindre än tre bilar var inblandade och där en av bilarna hamnade på taket.
Lokalpolisen har inlett en utredning för att fastställa orsaken till olyckan som inträffade när det var mycket folk på paseon. Flera samtal kom in till larmtjänsten 112.

Ambulanspersonal, räddningstjänst och polis var snabbt på plats men ingenting gick att göra för att rädda cyklistens liv, skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Enligt ögonvittnen ska tre personer som färdades i en polskregistrerad bil kört upp på en trottoarkant för att därefter kört på en palm och reklampanel för att till slut köra på en bil som cyklisten kom ivägen för.

Diario SUR uppger att en 20-årig man med fransk nationalitet som körde den polskregistrerade bilen har gripits utan möjlighet till borgen. Ett alkoholtest har gett negativt utslag. Polisen har även drogtestat mannen. Det testet visade sig vara positivt på cannabis.

Enligt den första undersökningen ska den polskregistrerade bilen överskridit hastighetsbegränsningen som vid olycksplatsen är 30 km/h.

Den omkomne är en 41-årig man från Córdoba som var på semester i Fuengirola med sin familj.

(Foto: Julio Jaramillo)