Representanter från den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika och Stockholm har deltagit vid ett internationellt seminarium för att utbyta erfarenhet av att arbeta med ensamkommande minderåriga, MENA (Menores Extranjeros No Acompañados). Bakom seminariet står Málaga universitet, polis och socialtjänsten skriver den spanska nyhetsbyrån EFE.

Seminariet som hölls i fredags och lördags invigdes av enklaven Ceutas hälsovårdsansvarige Adela Nieto (PP), lokalpolischefen Sebastián Vega och Elisa García, chef för organisationen med att förebygga ungdomsbrottslighet på gatorna i Ceuta.

Den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika och Stockholm har bekymmer med utländska minderåriga som driver runt på gatorna och begår brott. Vid seminariet utbytte representanter från Ceuta och Stockholm erfarenheter med varandra i att utvecklat socialtjänsten och polisens arbete med minderåriga.

De minderåriga är utsatta för människohandel och sexuellt utnyttjande. De hamnar även i narkotikamissbruk och finansierar det genom att begå brott.