Sveriges kung Carl XVI Gustaf säger att alla kan göra misstag. ”Att be om förlåtelse är svårt men det ska respekteras”. Den svenska monarken gjorde denna reflektion i samband med en fråga från den spanska dagstidningen ABC med hänvisning till den senaste ursäkten från den spanske monarken don Juan Carlos.

Kung Carl XVI Gustaf är i Madrid under veckoslutet som ordförande för Fundación Boy Scout som ingår i stiftelsen Fundación Scout Mundial.

Den svenske kungen hänvisade inte direkt till den gångna veckans händelser med den spanske kungen Juan Carlos:
”Vi gör alla fel. Vem har aldrig gjort fel? Att barn eller någon ung scout ibland har gjort något dumt, det är sådant som händer, men när barnet kommer till föräldrarna eller familjen säger barnet förlåt”, sa den svenske monarken enligt nyhetsbyrån Europa Press.

Det var i onsdags som den spanske monarken don Juan Carlos bad om ursäkt efter att ha deltagit vid en jakt i Botswana.

Annons

Det svenska kungaparet är i Madrid i samband scoutrörelsens evenemang. Under fredagen träffade den svenske monarken spanska journalister.

Drottning Silvia tillbringade fredagen i Toledo för att på fredagskvällen bli inbjuden till middag hos den spanska drottningen doña Sofía i Palacio de La Zarzuela.

Under lördagen besöker det svenska kungaparet La Herrería vid San Lorenzo de El Escorial för att träffa och umgås med scouterna från Scouts de Madrid-MSC och för att fira deras beskyddare San Jorge.

Kung don Juan Carlos träffade under fredagskvällen regeringschefen Mariano Rajoy. Även det mötet var i Palacio de La Zarzuela efter att Rajoy hade återkommit från sin Sydamerikaresa. Den spanske monarken återhämtar sig efter höftoperationen förra lördagen vilket tvingar honom till en månads rehabilitering då inga offentliga evenemang planeras.

Det svenska kungaparet har varit i Spanien sedan i torsdag. Under lördag och söndag besöker kungaparet den 63:e upplagan av Scouternas evenemang Baden-Powell Fellowship Event som hålls i Madrid.