Husbilsturismen växer och många lockas av tanken att ta husbilen till Spanien. Samtidigt kommer det tecken som visar att det finns en gräns för lokalbefolkningen. I Calpe förbjuds övernattning i vägparkerade husbilar. Det är tidningen Husbil & Husvagn som rapporterar om de begränsningar som nu införts i Calpe på Costa Blanca. Husbilsturismen har ökat i området de senaste åren och husbilar har parkerats mest överallt.

Kort sagt, lokalbefolkningen välkomnar den turism som för många är deras levebröd men de vill inte ha husbilar långtidsparkerade överallt, skriver Husbil & Husvagn. Den 19 oktober beslutade kommunen om förbud för övernattning i husbilar som parkerats på vanliga vägar och hänvisar till sina ställ- och campingplatser.

Totalt finns 453 platser på dessa ställplatser samt två campingar. Det är dock tillåtet att parkera som vanligt mellan 9-21 på sommaren och 9-20 på vintern, det man vill åt är just camping på vanliga parkeringsplatser. Vid parkering på vanliga vägar är det inte tillåtet att använda stödben eller nivåklotsar och inte heller tillåtet att ställa ut campingmöbler.

Det funnits exempel på husbilister som släppt ut spillvatten där de parkerat och kopplat upp sig mot det kommunala vattennätet, något som myndigheterna har reagerat mot.

Annons

Även Portugal har efterhand stramat åt vildcampingen skriver Husbil & Husvagn.