I oktober meddelade Utvecklingsdepartementet att bygget av Nerjas reningsverk skulle återupptas. Men historien upprepar sig. Faktum är att bygget står stilla en månad efter den planerade omstarten.

Solkustens såpopera fortsätter alltså. Det som skulle bli en nystart i byggandet av Nerjas reningsverk har alltså stannat av ännu en gång. Både Utvecklingsdepartementet liksom företagarföreningen AEN (Asociación de Empresarios de Nerja) meddelade för cirka en månad sedan att bygget av reningsverket EDAR (Estación Depuradora de Aguas Residuales) skulle slutföras.

På måndagen skriver Diario SUR att ingenting har hänt. Kommunen med 20.000 invånare som sommartid når 80.000 har ett bygge av ett reningsverk som står stilla. En pumpningsstation vid Burriana-stranden ska också färdigställas liksom dagvattenledningar och uppsamlingsplatser. Hittills har bara en liten del av det arbetet utförts.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat är det konkursen av Isolux-Corsán-Corviam som satt käppar i hjulet i att få reningsverket klart. Bygget inleddes i januari 2014 och skulle ha varit klart på 30 månader. Kompletterande projekt har gjort reningsverket 2,2 miljoner dyrare.

Annons

Själva reningsverket är klart till 96 procent. Räknar vi in andra delar som pumpstationer och dagvattenledningar är 77 procent klart.

De första testerna är planerade att göras någon gång under 23018.