Gorillan Echo borde vara årets svensk på Costa del Sol. Echo som är född på Kolmårdens djurpark 2009 kom till Bioparc i Fuengirola i maj månad och har sedan dess charmat tusentals besökare. Och nu har Echo skaffat sig ny flickvän.

Som Svenska Magasinet tidigare har berättat är Echo en västlig låglandsgorilla som normalt hör hemma i Kamerun och Kongo. Han är en ung hane som har mycket energi och gärna busar, en typisk ”tonåring”, sa Oscar Andersson i en intervju tidigare i Svenska Magasinet. Oscar arbetar som djurvårdare vid Kolmården och hade hand om Echo under tiden i Sverige innan han blev ”Spaniensvensk” i Fuengirola.

Echo har tills nu haft flickvännen Kim som dock är lite för gammal. Därför får Echo en ny flickvän som närmast kommer från djurparken i Chessington, London. Flickvännen heter Buu (bilden) och är 20 år skriver nyhetsbyrån EFE.

Det handlar inte om att Echo har ägnat sig åt nätdejtning, speed dating eller Tinder för att hitta en flickvän. Att Buu flyttar från en djurpark i London till Fuengirolas djurpark Bioparc beror på ett avelsprojekt. Flera djurparker är sammansvetsade i nätverket EAZA (Asociación Europea de Zoos y Acuarios) där en artkoordinator bestämmer var djuren ska placeras.

Annons

Och nu behövde Biparc i Fuengirola en hona som Chessington djurpark i London kunde skicka. Det är ett samarbeta som djurparkerna har i avel och bevarandesyfte.

Snyggingen Buu har fått en gorillaunge tidigare i djurparken i London. Så nu väntar nästa pojkvän som blir Echo, född på Kolmårdens djurpark i Sverige. Nu träffas de två i Fuengirola.

Bioparc Fuengirola är en prisbelönt djurpark mitt i stan.

(Foto: Twitter Bioparc, Fuengirola)
Här kan du läsa om Echo och se bild på honom