En estnisk medborgare som rånade en juvelerarbutik i La Coruña och som senare greps i Sverige och utlämnades till Spanien har dömts till två års fängelse. Mannen kommer efter strafftiden att utvisas från Spanien i 10 år.

Mannen ingick i en kriminell organisation som utförde rån och stölder över hela Europa. Tillsammans med två andra personer rånades juvelerarbutiken Romeu på calle Real i nordvästspanska La Coruña i januari 2011 under pistolhot.

Fyra månader tidigare hade butiken Calvo på Rúa Nueva rånats på 42 klockor värderade till 147.215 euro. Två av rånarna undkom och greps senare i Nederländerna och Sverige.

Den nu dömde är en medborgare från Estland och som greps i Sverige för att senare utlämnas till Spanien. Han kunde kopplas samman med rånet på calle Real tack vare DNA-prover på kläder som rånarna hade använt och senare gjort sig av med.

Annons

En brasiliansk medborgare bosatt i Portugal greps kort efter rånet på calle Real. Den tredje personen sitter gripen i Nederländerna i väntan på att utlämnas till Spanien skriver La Opinión La Coruña.