Ett gigantiskt köp– och nöjescentrum planeras i utkanten av Torremolinos har Svenska Magasinet tidigare berättat. Under gårdagen blev det klart att brittiska Hammerson köper Intu-gruppen. På så sätt skapas en av Europas tio största fastighetsgrupper med tillgångar på 23 miljarder euro.

Hammerson meddelar också att de fortsätter med att planera för det köp- och nöjescentrum som Intu-gruppen tidigare har projekterat för och som ska ligger norr om mäss- och utställningshallarna Palacio de Congresos i Torremolinos.

”Projektet ses som mycket viktigt” säger den nya fastighetsjätten som kommer fortsätta att använda Intu-varumärket i sitt kommande projekt på Solkusten.

Representanter för det brittiska företaget säger till tidningen Diario SUR att att Torremolinosprojektet rör sig framåt och att Costa del Sol är en region som växer som vi är mycket intresserade av.

Att Hammerson köper Intu betyder att Europas nästa största investeringsbolag i fastighetsbranschen skapas efter franska Unibail-Rodamco.

Intu äger till 50 procent köpcentrum i Spanien som Xanadú (Madrid), Puerto Venecia (Zaragoza) och Parque Principado (Asturias).