En 73-årig brittisk man rapporterades i måndags saknad i Coín efter det senaste regnovädret på Costa del Sol. Det skulle i så fall vara det andra dödsoffret på kusten.

Det var först i måndags som den kom in en anmälan i Coín om att den 73-årige brittiske mannen Roger Hanks rapporterades saknad. Dagstidningen ABC skriver att mannens bostad ligger precis vid sidan om río Pereila, cirka fyra kilometer från samhället Coín.

Ån översvämmades i samband med förra veckans regnoväder då det föll 170 mm regn på tolv timmar och ett dussintal bostäder i området fick evakueras.

Efter att Guardia Civil i Coín fick in anmälan om att personen saknades har en sökinsatts inletts i området. I skrivande stund har inte mannen påträffats. Mannen sågs senast den 9 oktober och skulle träffat en person i torsdags.

Annons

Mycket tyder på att vattnet som steg hastigt i ån har dragit med sig mannen som i så fall skulle vara det andra dödsoffret efter stormen i förra veckan.

Det är bekräftat enligt källor vid Guardia Civil att den 40-årige man och spanske medborgaren som hittades på en strand nära hotell Puente Romano i Marbella drunknade i samband med stormen.

Civilförsvaret har gått ut med namn och bild på den saknade mannen (foto).