En och en halv månad efter att branden utbröt i Sierra Bermeja norr om Estepona meddelar brandbekämpningsmyndigheten Infoca att den är släckt. Den startade 8 september och drabbade ett 9.581 hektar stort område. En brandman omkom i släckningsarbetet.

På söndagen meddelade Infoca efter ett omfattande eftersläckningsarbete att branden officiellt är släckt. Den torra hösten har försvårat arbetet eftersom markbranden gått djupt ner i marken via trädrötter och legat och pyrt.

Området som brandhärjades sträcker sig totalt över sju kommuner; Estepona, Casares, Jubrique, Júzcar, Genalguacil, Faraján och Benahavís. 2.670 personer evakuerades när branden rasade som värst.

Den 13 september förklarades branden vara under kontroll.

Regionpresidenten Juanma Moreno meddelade under gårdagen på Twitter den glada nyheten att branden officiellt var släckt. Efter en och en halv månad med hårt arbete.

Ännu har inte någon gripits för att ha orsakat branden. Enligt utredare finns det misstankar om att någon har haft uppsåtet att sopa igen spåren efter haschodlingar i Sierra Bermeja. Det kan också röra sig om hämnd, då någon kan ha tänt på en annans haschodling.

Branden var anlagd, säger utredare vid Guardia Civil.