Den stora och mycket våldsamma branden som härjar runt Estepona är ännu inte under kontroll efter snart tre dygn och det råder stor rökutveckling som nu syns på himlen upp till 80km från brandområdet. Brandmyndigheten skriver om utmaningen att samordna logistiken för alla brandflyg som ska tankas och få möjlighet till pauser, man behöver även ordna med proviant samt logistik för markpersonal brandtekniker och maskinister som alla gör en viktig insats.

Om väderprognosen stämmer så utlovas det ett mycket efterlängtat och välkommet regn på tisdag, hittills har branden brett ut sig över 6000 hektar mark och mer än 1000 personer är evakuerade och flera byar kommer med största sannolikhet att behöva evakueras.

Andalusiens regionpresident Juanma Moreno tackar brandförsvaret och för den solidaritet hela Spanien just nu visar. Vi känner alla sorg med tanke på den stora skada branden orsakar på naturen och ilska p.g.a. dem som sätter människoliv i fara då man nu har klara indicier på att branden var anlagd.

Allmänheten uppmanas att samarbeta och komma med upplysningar så de som ligger bakom branden kan lokaliseras och gripas. Brandmannen Carlos Martines Haro som omkom under räddningsarbetet på Costa del Sol var 44år och pappa till två små döttrar. Han bodde i Las Tres Villas (Almerias) där han var mycket omtyckt. Tre dagars officiell sorg är nu utlyst.