Elva bostäder har evakuerats och Almuñécar kommun fortsätter att övervaka de rörelser av marken som sker i bostadsområdet Cármenes del Mar. Ett jordskred kan vara mycket nära förestående skriver dagstidningen Ideal.

Almuñécars borgmästare Trinidad Herrera uttrycker i nuläget stor oro för bostadsområdet Cármenes del Mar i La Herradura. Området lider av konstanta rörelser vilket orsakar sprickor och försämrade hus. Ytterligare fem hus har fått skador rapporterar tidningen.

Totalt är det 500 bostäder i området Cerro Gordo som upplever rörelser i växlingarna med starkt solsken och intensiva regn som får marken att röra på sig.

Bostadsområdet Cármenes del Mar byggdes 1999 av företaget Comarex som då utförde arbeten för att förstärka marken i området. Ett arbete som avslutades i samband med den ekonomiska krisen som slog hårt mot byggbranschen.

Annons

Ägarna har lämnat in en stämningsansökan mot företaget, en grupptalan som enligt experter blir en lång process. I nuläget har myndigheterna låtit evakuera elva bostäder eftersom det inte anses vara säkra.

Almuñécars borgmästare Trinidad Herrera har träffat den spanske regeringens representant i provinsen Granada, Santiago Pérez, och regionalregeringen María José Sánchez för att finna en lösning på problemet.