Repor längs bilens sidor och på bagageluckan. De boende är trötta på de så kallade ”gorrillas” illegala parkeringsvakter som gör skador på bilar när de inte får någon frivillig gåva. Diario SUR uppmärksammar på tisdagen problemet med ”gorrillas” som agerar illegala parkeringsvakter.

De kan vara hjälpsamma och göra bilister uppmärksamma på var det finns lediga parkeringsplatser. I gengäld räknar de med att få en slant och tack för hjälpen.

Men i regel agerar de även om det finns parkeringsplatser som är lätta att hitta. De räknar med att alltid få en slant för att de finns på plats. Om de inte får något mynt finns risken att du som bilägare får din bil repad.

För en bilist i Málaga betydde det en extra utgift på 585 euro. En ”gorrillas” hade repat båda sidorna på bilen plus bagageluckan. Vid Huelinparken i Málaga har det inträffat upp till nio liknande fall. Upp emot ett tjugotal illegala parkeringsvakter är verksamma i området.

Annons

”När du vägrar att betala, hotar de dig och sedan agerar de” säger en av de drabbade.

Den som agerar parkeringsvakt i Málaga utan tillstånd riskerar böter på 167 euro.

Boendeföreningar kräver högre polisnärvaro i avskräckande syfte.

Polisen har vid flera tillfällen kampanjat på sociala nätverk som Twitter och uppmanat allmänheten att anmäla händelser med illegala parkeringsvakter och ringa 092.