Bodega Doña Felisa Losantos Family växer så det knakar. En av de mest ansedda vinproducenterna i Rondaområdet väntas producera upp emot en halv miljon flaskor vin inom sju år. Och vinodlingarna växer med 20 hektar i området Acinipo.

Acinipo ja, tänker du säkert när du läser dessa rader. Och mycket riktigt, det är ju platsen som har varit bebodd i över 4.000 år. Feniciska köpmän från Sidon, i nuvarande Libanon, bosatte sig här. Och började odla vin.

Namnet är besläktat med forntida grekiska och latinska ord för vindruvor. Forntida mynt har namnet Acinipo och veteax på den ena sidan och en vindruvsklase på den andra. Uppenbarligen var jordbruk och vinframställning viktiga näringsgrenar.

Och det är här som Bodega Doña Felisa Losantos Family i våra dagar producerar vin. Och de gör det så bra och har blivit så uppskattade att vinnäringen bara växer och växer.

20 nya hektar odlingar anläggs vid Ronda La Vieja eller den gamla platsen Acinipo. Egentligen startade projektet för tre år sedan.

Chardonnay, Syrah, Petit Verdot, Tempranillo och Cabernet Sauvignon har planterats. Sedan tidigare har producenten 25 hektar vinodlingar. Vilket inte räcker, och det betyder att bodegan får köpa in druvor från andra odlare i området.

I år hamnade skörden på 150.000 kilo druvor som ger 140.000 flaskor vin.

Målet är att producera 500.000 flaskor om sex eller sju år, säger ägaren José María Losantos som även är president i kontrollorganet Consejo Regulador de las DO Málaga, Sierras de Málaga y Pasas de Málaga.

Bodega Doña Felisa har ytterligare mål och tänker bygga upp en andra bodega i området Chinchilla. Doña Felisa som är ett familjeföretag satsar i huvudsak på rödvin. Även vitt vin och mousserande finns med i utbudet.

Sedan tidigare har bodegan även ett logistikcenter i Arriate industriområde.
Läs mer: 4.000-år gamla Ronda la Vieja