Det från början amerikanska fenomenet Black Friday har växt sig starkare för varje år och nu börjar även andra aktörer än de traditionella handlarna och butikskedjorna ge sig in i leken.

En av de största aktörerna inom branschen är Casaktua, de har över 9.000 bostäder till salu utspritt över hela Spanien och de lägger nu ut 4.000 av dessa med rabatter på upp till 75%.

Nu skall det sägas att huvuddelen har inte den höga rabattsatsen utan genomsnittsrabatten landar på 20%, men det är ju mycket pengar det också. I erbjudandet ingår lägenheter, villor, takvåningar, studior till ett genomsnittligt pris på 68.000 euro. Den genomsnittliga fastigheten har en yta på 113 kvadratmeter och tre sovrum. Kampanjen omfattar även garage, förråd och lokaler med rabatter på upp till 30%.
Erbjudandet täcker hela Spanien, men flest objekt finns det i : Andalusien, Valencia, Murcia, Castilla-La Mancha, Balearerna, Katalonien, Castilla y León, Aragon, Galicien, Asturien, Extremadura och Kanarieöarna, i nämnd ordning. De mest gynnade provinserna i denna ”svarta fredagen” är Alicante, Almería, Granada, Valencia, Toledo, Sevilla, Cádiz och Tarragona.

Erbjudandet varar till den 31 december, mer info på hemsidan: Casaktua