Personer mellan 18 och 30 kan köpa biljetter med upp till 90 procents rabatt mellan 1 juli och 30 september. 

Den spanska regeringen har klubbat igenom ytterligare en upplaga av sitt sommarprogram som gör det billigare för ungdomar att resa i landet, Verano Joven. Den ger personer mellan 18 och 30 upp till 90 procent rabatt på biljetter. 

Regeringen har också meddelat att kampanjen i år inte bara kan nyttjas av spanska medborgare. Alla som är skrivna i landet kan köpa billigare biljetter. 

För att täcka kostnaderna har man avsatt 130 miljoner euro och kampanjen gäller på tåg och statliga medeldistansbussar. Förra året drog fler än en miljon unga människor nytta av initiativet. 

Annons

Den som är intresserad måste registrera sig på transportministeriets hemsida. Tjänsten är inte uppe ännu men transportminister, Óscar Puente, har försäkrat att den kommer att vara igång den 15 juni. 

Efter registreringen får man en unik kod som gäller för hela perioden som kampanjen är igång. Koden skriver man in på webbplatsen där man betalar för sina resor. 

“Vi är övertygade att ‘Verano Joven’ 2024 kommer att överträffa förra årets siffror och bidra till att öka våra ungdomars kunskap om sitt land, samtidigt som det stärker deras självständighet och personliga relationer. Att resa är antagligen det som mest berikar en person,” sade Puente.