Från och med fredagen den 5 augusti utökas trafiken mellan de två Andalusiska metropolerna med ytterligare två avgångar med Avant höghastighetståg.

De två nya avgångarna kommer att avgå från Granada klockan 13:30 och från Málaga klockan 15:50. Det innebär att från den 5 augusti kommer det att finnas sex dagliga tåg mellan de två städerna, tre i varje riktning, med ett totalt utbud på nästan 10.000 sittplatser per vecka. Resan tar 1 timme och 10 minuter och tågen gör bara ett stopp i Loja för på och avstigande.

De två nya avgångarna finns till försäljning från och med idag på Renfes alla kanaler. Webbplatsen www.renfe.com eller telefon 912 320 320 samt på stationer och resebyråer.

Från järnvägsbolaget rapporterar de att syftet med Avant tjänster är att utöka fördelarna med hög hastighet mellan närliggande städer, att erbjuda resor med hög nivå av komfort, säkerhet och med mycket konkurrenskraftiga restider jämfört med andra transportsätt. Något som gynnar återkommande användning av tåget både för arbete/studier och fritidsskäl.

Avant Granada-Málaga-tågen är av 104-serien, som redan trafikerar resten av Avant-förbindelserna i Andalusien. Dessa tåg är en vanlig modell för att tillhandahålla tjänster över medeldistanssträckor på höghastighetslinjer. De består av fyra vagnar, har 237 sittplatser (en av dem anpassad för personer med nedsatt rörlighet) och når en kommersiell hastighet på 250 km/h.

Ur miljösynpunkt kan dessa tåg mellan Málaga och Granada innebära en besparing på 91 ton CO2-ustläpp per vecka till atmosfären om de ersätter trafik i privata bilar.