Seger i lördags i spanska basketligan ACB mot Obradoiro från Santiago de Compostela med 90-78 och Málagalaget Unicaja jagar serieledarna Real Madrid som har en vinst mer.

Den här veckan avgörs Copa del Rey i Málaga. En titel som Unicaja tänker försvara efter fjolårets vinst i Badalona.

Fotbollen har det kämpigt i Málaga. Numera spelar det blåvita laget i det som motsvarar division 3. På söndagen blev det en överraskande förlust borta mot Melilla med matchen enda mål. Málaga har tolv poäng upp till förstaplatsen.

Copa del Rey-pokalen anlände till Málaga på söndagen.

Basketen är betydligt roligare där Unicaja jagar serieledarna Real Madrid. Och den här veckan avgörs slutspelet i spanska basketcupen Copa del Rey i Málaga.

Annons

Så räknar med en kokande sporthall Palacio Martín Carpena.

Basketfesten började redan på söndagen med att Copa del Rey-trofén anlände till Málaga. På kvällen uppträdde Lola Índigo från Granada i ett nära på fullsatt Palacio Martín Carpena.

Slutspelet i spanska cupen i basket inleds officiellt på torsdag klockan 18 med Real Madrid-UCAM Murcia som följs av Dreamland Gran Canaria-Valencia Basket klockan 21.

Málagalaget Unicaja spelar sin första match på fredag klockan 21 mot Lenovo Tenerife.

Det är åtta lag kvalificerade: Real Madrid, UCAM Murcia, Dreamland Gran Canaria, Valencia Basket, Barça, Baxi Manresa, Lenovo Tenerife och Unicaja.