Ett brott på ett sanitetsrör gjorde att det flaggades badförbud på Farostranden i centrala Marbella. Det var tidigt på onsdagsmorgonen som ett rör som går under stranden gick sönder. Efter reparationen väntar vattenprover för att garantera säkerheten med att bada.
Händelsen gjorde att kommunen fick stänga Farostranden och utlysa badförbud strax söder om fritidshamnen Puerto Deportivo Virgen del Carmen på onsdagen.

María Victoria Martín-Lomeña, miljö– och strandansvarig vid kommunen säger till Diario SUR:

– När problemet blev känt stoppades pumpstationen så att inte mer vatten rann ut på stranden och i havet. Tillsammans med vattenbolaget Acosol utfördes ett arbete med grävmaskiner för att minimera utsläppet i havet. Klockan 11.30 var det löst.

Sanitetsrör går under stranden längs hela Solkusten. Det var delen som fogas samman mellan två rör som gick sönder.

Annons

Eventuellt kan vibrationer från maskiner som underhåller stranden orsakat skadan på röret. Men det är inte helt klarlagt.

På torsdagsmorgonen kommer vattenprover att tas för att garantera säkerheten och hälsan. Är proverna positiva kommer stranden att öppna.

Tillägg:
Fredagen den 6 augusti öppnade Farostranden återigen efter att de vattenprover som tagits visar god kvalitet på vattnet.