Nu är hon tillbaka. Hollywoodstjärnan Ava Gardner som tidigare var en flitig gäst i Torremolinos och på Costa del Sol under den gyllene epoken.
Den nya tio meter höga väggmålningen av filmstjärnan Ava Gardner finns på fasaden till Hotell Princesa Solar och den är gjord av artisten Guillermo Paz känd som Nesui SRC.

Torremolinos satsar på gatukonst och målningar i olika miljöer. Vårdcentralen Centro de Salud San Miguel har målningar av den grafiska humoristen Idígoras och calle Doctor Jiménez Encina har målningar av artisten Ana Cortés känd som ”Bosska”.

2019 fick Torremolinos en väggmålning av Brigitte Bardot på plaza Costa del Sol. Det är också artisten Guillermo Paz känd som Nesui SRC som låg bakom den.

1954 besökte den kända franska skådespelerskan Brigitte Bardot Torremolinos för att spela in filmen ”Los joyeros del claro de luna”.

När Brigitte Bardot gick halvnaken i Torremolinos 1954 blev det uppståndelse bland invånarna som skickade klagobrev till borgmästaren. Många världsstjärnor drog till den spanska lilla badorten som var det första resmålet på Solkusten, har Svenska Magasinet tidigare berättat.

Brigitte Bardot fick två år senare sitt stora genombrott med filmen ”Och Gud skapade kvinnan”.