Guardia Civil har på söndagen hittat åttaårige Gabriel Cruz som rapporterades försvunnen 27 februari i Las Hortichuelas de Níjar (Almería). Pojken hittades död i en bil. Den nuvarande flickvännen till pojkens far har gripits. Inrikesdepartementet bekräftar dagens händelse.

Flickvännen greps när hon transporterade den döde pojken i bilen. Enligt dagstidningen La Voz de Almería ska den gripne vara Ana Julia, född i Dominikanska Republiken, och resident i Vícar.

Det var hon som för ett par dagar sedan hittade en skjorta som tillhörde pojken. Skjortan var torr och helt ren förutom en fläck av lera. Här fattades misstankar eftersom det såg ut som om den hade sattes dit med avsikt. Kvinnan uppgav att hon hade hittat plagget av en slump och att hon själv hade klätt pojken på morgonen dagen han försvann.

Guardia Civil ska ha fattat misstankar om att kvinnan ska ha haft något med försvinnandet att göra. Det var när de spanade på kvinnan som de såg hur hon tog upp den döde pojken ur en brunn för att sedan lägga honom i bilen. Därefter greps hon.

Spaniens inrikesminister Juan Ignacio Zoido har informerat föräldrarna till barnet och uttryckt sin djupa sorg och chock över händelsen.

Pojken försvann den 27 februari efter att han hade hälsat på sin mormor och skulle gå några hundra meter till ett par andra anhöriga. En man har tidigare suttit gripen och misstänkt för att ligga bakom försvinnandet. Pojkens mor hävdade hela tiden att den personen inte hade något med försvinnandet att göra.

Hundratals personer bosatta i området där pojken bodde har medverkat i sökandet.