Nerjas stränder fortsätter att drabbas av okontrollerade utsläpp av avloppsvatten och dagvatten efter att bygget av reningsverket stått stilla i åtta månader. De senaste dagarna har provinsens största dagstidning Diario SUR berättat om nya utsläpp som drabbat flera stränder.

Det handlar om förorenat avlopps – och dagvatten som rinner ut på flera olika stränder nära flodmynningen av río Chíllar. Även Burriana-stranden och El Chucho samt El Playazo nedanför calle Mérida har drabbats av förorenat vatten den senaste tiden.

Dagvattnet misstänks komma från olagliga soptippar vilket bidrar till stank och förorening. Invånare i Nerja har lämnat in anmälningar till kommunen och bifogat bildmaterial.

Guardia Civils enhet Seprona som arbetar med miljöärenden kommer att inleda en förundersökning.

Jorge Narváez, tidigare socialistiskt kommunalråd, är mycket missnöjd över situationen och säger:
”Vi kan inte tillåta detta i en kommun som lever på turism” säger han och berättar om barn som lekt i avloppsvattnet. Tidningen berättar också hur föräldrar till utländska barn har blivit varnade för att det rör sig om förorenat vatten.

José María Rivas (PSOE), som är kommunalråd och ansvarig för infrastrukturen säger att kommunen nu ska undersöka ursprunget till utsläppen. På grund av att vissa gator läggs om fungerar inte pumpstationer.

(Arkivbild)