Ashya king, den brittiska pojken med en hjärntumör vars tillstånd förbättrades efter att ha fått protonterapi i Prag, har återvänt till Spanien för att fortsätta behandlingen på en privat klinik i Marbella skriver dagstidningen SUR. Igår lades den brittiska pojken in på Hospital Internacional HC Marbella och hade då sällskap av sin pappa och systrar.

En sjukhustaleskvinna i Marbella förklarade för reportrar att det har skett en förbättring i utvecklingen av Ashya efter protonstrålningen han har fått i Prag.

Två månader sedan, var barnets far, Brett King och hans hustru fängslade i flera dagar i Spanien för ett häktningsbeslut från de brittiska myndigheterna, efter att tagit sitt barn utan klartecken från ett sjukhus i Southampton, där han hade tagits in för att avlägsna tumören.

I avvaktan på resultaten av de tester som genomförts i England, har familjen valt att inte ge aggressiva behandlingar för den lilla, som har börjat delta i sjukgymnastik.

Familjen har nu beslutat att återvända till Spanien, där de har en stuga i byn Casares – Marbella- och där han har äldre bröder i skolan.

Hans advokat, Juan Isidro Fernandez, sade att familjen återvänder till Spanien, där han bott i sex år och där ska Ashya fortsätta sin behandling.