Arbetet med att planera för ett nytt köpcentrum som ska uppföras på det område där Fuengirola camping i dagsläget ligger går vidare. Det blir Mijas kommun som kommer att projektera den nya satsningen som ligger på gränsen mellan kommunerna Fuengirola och Mijas. Det skriver Diario SUR på måndagen.

Området där Fuengirola camping har legat under många år kommer att genomgå en stor förändring skriver tidningen. Ett köpcentrum i stil med Plaza Mayor och Málaga Nostrum kommer att byggas på platsen.

Totalt handlar det om en privatinvestering på tio miljoner euro enligt källor vid Mijas kommun. Omkring 200 arbetstillfällen kommer att skapas.

Tomten ligger på ett 21.000 kvadratmeter stort område som ligger på gränsen mellan två kommuner. Det gör att vissa förändringar måste till i stadsplanen POI (Plan de Ordenación Intermunicipal) innan arbetet kan inledas.

Junta de Andalucia har redan gett sitt godkännande till projektet. Mijas kommun väntas de närmaste månaderna komma med ett utkast som skickas till Fuengirola för slutgiltigt godkännande.

Det är osäkert om arbetena kan komma igång före sommaren.