Inlämning pågår till vårens Internationella Kvalitetsauktioner i Uppsala. I slutet på mars är därför Uppsala Auktionskammares chefsintendent Knut Knutson på värderingsbesök i Marbella.

Möjlighet finns att boka hembesök för fri värdering och inlämning av konst och antikviteter. Knut Knutson håller även värderingsmottagning på Hotell Andalucía Plaza i Marbella onsdag 25 mars mellan kl. 18 och 20.

Konst- och antikvitetsmarknaden upplever just nu en stor efterfrågan på högkvalitativa objekt. Knut Knutson, känd från Sveriges Televisions ”Antikrundan”, kommer därför i mars att besöka Marbella för fri värdering och inlämning av konst och antikviteter till kommande Internationella Kvalitetsauktioner.

-Det råder nu stor efterfrågan på konst och antikviteter av hög kvalitet. Marbella är rikt på konst och antika föremål och intresset bland skandinaver i Marbella för värdering i hemmet är mycket stort, säger Knut Knutson i ett pressmeddelande från Uppsala Auktionskammare som under det senaste decenniet seglat upp som det svenska auktionsföretag som nått de högsta priserna inom flera föremålsområden.

Annons

Exempelvis har Uppsala Auktionskammare de högsta prisnoteringarna någonsin i Sverige för äldre utländskt måleri (16,6 miljoner respektive 15,7 miljoner kronor) och även vad gäller rysk konst (13,4 miljoner respektive 11,6 miljoner kronor). Våren 2008 slog Uppsala Auktionskammare rekord genom att sälja Sveriges dyraste möbel, en lacksekretär av mästaren Nils Dahlin, för 15,2 miljoner kronor.

Uppsala Auktionskammare söker allt ifrån högklassiga möbler och äldre måleri till modern konst och design. Även silver och smycken samt glas och keramik är föremål som eftersöks, liksom ryskt måleri och konsthantverk.

Just den ryska konsten är något som Uppsala Auktionskammare sedan några år tillbaka har blivit uppmärksammat för bland de köpstarka ryska kunderna.

-Några av våra starkaste sidor är old masters och klassisk konst och konsthantverk och i och med det stora och ständigt ökande intresset för modern konst och design satsar vi nu även medvetet på dessa segment, säger Knut Knutson.

För bokning av värderingsbesök i hemmet går det bra att vända sig till Charlotte Widenfelt, VD på Uppsala Auktionskammare: Telefon: +46-(0)709-72 32 82 eller e-post: widenfelt@uppsalaauktion.se