Efter att den nya lagen om turistlägenheter i Andalusien infördes i februari 2016 har 40.000 bostäder registrerats i provinsen Málaga. Det är lägenheter som är avsedda för semesteruthyrning. Det var i onsdags i förra veckan som antalet turistlägenheter på Costa del Sol passerade 40.000-strecket vid myndigheten RTA (Registro de Turismo de Andalucía). Det visar en genomgång som Diario SUR har gjort och som publiceras på tisdagen.

Och antalet registrerade lägenheter som används till semesteruthyrning förväntas att växa. Taket är inte nått enligt bedömare som tidningen har talat med.

Carlos Pérez-Lanzac som är president vid den andalusiska sammanslutningen av turistlägenheter AVVA (Asociación de Viviendas Turísticas de Andalucía) säger att dessa 40.000 registrerade turistlägenheter är en återspegling av en allt mer strukturerad och professionell bransch. Han tillägger att det finns fler semesterbostäder som inte är registrerade och följer bestämmelserna, vilket gör att antalet registrerade förväntas öka.

Pérez-Lanzac uppskattar att det finns 60.000 lägenheter i provinsen som hyrs ut på ett organiserat sätt året om som turistlägenheter.

Annons

Málagaprovinsen står för 60 procent av samtliga registrerade turistlägenheter i Andalusien. Därefter kommer Cádiz med 9.526 följt av Sevilla med 6.018, Almería, 5.376 och Granada med 4.300.

I provinsen Málaga har Marbella flest registrerade turistlägenheter med 6.829 följt av Málaga stad med 6.100.

KLICKA HÄR och läs tidigare artikel