Håll utkik efter Ballenoil och Plenoil när energipriserna stiger vilket gör att behovet av lågpristankställen ökar. I början av nästa år öppnar Ballenoil åtta nya stationer i Málagaprovinsen. Lågpristankställen ökar konkurrensen med de traditionella operatörerna och vinner allt större marknadsandelar när priserna stiger.

Under första kvartalet 2022 räknar Ballenoil att ha 15 stationer i Málagaprovinsen. På nationell nivå handlar det om 200 tankställen i slutet av 2022. Det handlar om en investering på fyra miljoner euro.

I genomsnitt får konsumenterna tio céntimos billigare drivmedel per liter.

De nya bensinstationerna öppnar i Torremolinos, Antequera, Marbella (2), Cancelada (Estepona), Málaga stad, San Pedro Alcántara och Benahavís.

Annons

Ballenoils stationer är bemannade under kontorstid för att ge support, information och hjälp till kunder. Prognosen är att skapa 20 jobb. Flera av tankställena erbjuder biltvätt med Ballena Azul som är ett dotterbolag till koncernen.

Även lågprismärket Plenoil har startat i Málagaprovinsen med tankställen i Algarrobo och Torremolinos. Nya projekt planeras i Málaga, Fuengirola, Estepona och Antequera.