Almuñecars borgmästare Juan Carlos Benavides har meddelat att kommunen ställer in betalningarna till sina anställda. Uttalandet från borgmästaren är mycket kontroversiellt.

Enligt uppgifter i lokala medier pågår det ett politiskt krig i Almuñecar där partierna anklagar varandra. Kommunens finanser lär vara urusla och skälet till detta skulle enligt Partido Popular vara ett politiskt krig som regionalregeringen Junta de Andalucia för mot Almuñecar.

Borgmästaren i staden lägger ansvaret på Junta de Andalucía och det lokala partiet PSOE för att ha inlett en långdragen juridisk process. Det handlar om skatteintäkter som Almuñecar vill behålla.

Enligt PSOE i Almuñecar skulle PP-borgmästaren ha använt stora summor pengar i samband med val. Enligt lokala medier ska borgmästaren Juan Carlos Benavides numera befinna sig i Marocko.

Annons

PP å sin sida hävdar att PSOE handlar på order från regionalregeringen i Sevilla och bedriver ett ”krig mot Almuñécar”.

Enligt vänsterpartiet, IU, finns det inte tillräckligt med pengar för att betala löner till kommunens personal eftersom pengarna går till 20 överbetalda kommunala politiker vilket gör att kommunens kassakistor förblöder.