Redan på fredag den 18 november klockan 19 tänds julbelysningen i Alicante på Costa Blanca. Julbelysningen på i Málaga som på calle Larios tänds den 26 november.

Alicante kommunfullmäktige satsar 2,6 miljoner euro på LED-lampor till årets julbelysning. Det blir färre timmar som belysningen är påslagen vilket bidrar till en energibesparing på 30 procent jämfört med tidigare.

En enorm ljuskula på 12 meter med 8.116 LED-lampor är monterad vid Explanada i Alicante.

Alicantes borgmästare Luis Barcala och vice borgmästare Mari Carmen Sánchez är på plats när belysningen i en 18 meter hög julgran tänds på fredag klockan 19 på plaza del Ayuntamiento.

I Alicante har antalet timmar med julbelysning minskat med tio timmar vilket bidrar till en besparing på 30 procent. På vardagar är belysningen på från 19 till midnatt och på helger fram till klockan 01. Under Nochebuena (julafton), Nochevieja (nyårsafton ) día de Reyes Magos (Tretttondagsafton) är belysningen på fram till 04.30.

Annons

En enorm ljuskula på 12 meter med 8.116 LED-lampor är monterad vid Explanada.

Inte mindre än 16 änglar ingår i julbelysningen i Málaga.

Precis som i Málaga är det företaget Iluminaciones Ximénez från Puente Genil i Córdobaprovinsen som monterat upp julbelysningen.

Belysningen i Málaga är tänd under vardagar från 18.30 fram till midnatt. Under veckoslut och i samband med helgdagar är belysningen tänd fram till klockan 02.