En kvinna ertappades med att åka elskoter på motorvägen AP-7 mellan San Pedro de Alcántara och Estepona på Costa del Sol i södra Spanien.

Tilltaget resulterade i många telefonsamtal till Guardia Civil varvid en patrull från Destacamento de Tráfico de la Benemérita de Marbella ryckte ut för att ta en närmare titt på situationen.

Kvinnan hade fått slut på ström och sparkade sig utmattad fram på vänster sida av körbanan. Det vill säga på den sidan där det bara är en smal vägren och inte på högersidan där den riktiga vägrenen finns. Enligt en notering från Guardia Civil ”så kom hon knappt framåt genom att sparka sig fram”, det var vid tillfället dessutom rejält varmt.

Kvinnan förhördes och det verkade som om hon antingen inte kände till förbudet mot att köra elskoter på motorvägen eller också ignorerade hon det. Men de kunde i varje fall konstatera att hon hade färdats 12 kilometer på AP-7. Kvinnan och skotern omhändertogs och fördes bort från motorvägen.

Annons

Eftersom det i Spanien som i de flesta andra länder är förbjudet att färdas med elskoter på motorvägar och motortrafikleder,  så överlämnades ett bötesföreläggande på 200 Euro.

Video från Diario Sur: Elskoter på motorväg.