Åklagaren i Sevilla hotar nu med att stämma den brittiska dagstidningen Daily Mail för att tidningen i lördags publicerade bilder på den blott tioåriga rumänska flickan som födde en dotter i oktober. Flickan är bosatt i Lebrija utanför Sevilla.

Dagstidningen ABC skriver i dag att María José Segarra vid åklagarmyndigheten i Sevilla, Fiscalía de Sevilla, har vidarbefodrat uppgifter om publiceringen till statsåklagaren Fiscalía General del Estado för att undersöka möjligheterna i att stämma den brittiska tidningen som i lördags publicerade opixlade bilder på den tioåriga flickan tillsammans den påstådda pappan till barnet, pappan som ännu inte har fyllt 14 år enligt ABC.

I reportaget i Daily Mail publicerades barnens ansikten. De båda barnen är dessutom kusiner och bodde under samma tak efter att familjen flyttat till Spanien från Rumänien.

Chefsåklagaren i Sevilla sa i förra veckan att man tänker vidta åtgärder mot medier som publicerar bilder eller annan information som kan identifiera barnen och kränka deras integritet. Det rumänska familjen bor i Lebrija och upplever “trakasserier” på grund av media så att de inte vågar lämna hemmet.

Annons

Enligt åklagaren har vissa medier erbjudit stora summor pengar i utbyte för att kunna berätta historien.