På torsdagen överlämnade föreningen AHN Fuengirola-Mijas en check på 5.000 euro till Fuensocial på kommunhuset i Fuengirola där även borgmästaren Ana Mula deltog. Fuensocial på calle Blanca Paloma bedriver socialt arbete och hjälper personer med funktionshinder.

-Fuensocial är en förening som bedriver en mycket viktigt arbete i Fuengirola. De utför ett magnifikt arbete för personer med funktionshinder, säger borgmästaren Ana Mula.

-Pengarna kommer att gå till musikterapi för barn som är tre eller fyra år gamla, en verksamhet som startar den 4 april. Vi får i nuläget inga pengar till den verksamheten så bidraget på 5.000 euro från AHN är mycket välkommet, säger doña Mercedes Campoy som startade Fuensocial 26 februari 1982.

Michael Emdenborg från AHN:s styrelse betonar det fina arbete som Fuensocial gör och att donationen kan inspirera andra utländska grupper att göra samma sak.

Annons

I ett pressmeddelande från kommunen uppmärksammas AHN:s bidrag till Fuensocial. Kommunen skriver att 34 procent av befolkningen är utlänningar och att AHN är en ideell förening i Fuengirola med 1.500 medlemmar.

Tidigare i våras mottog Fuensocial ett bidrag på 22.717 euro från Caixabank (La Obra Social de La Caixa) som ska finansiera två kommande projekt.